Politie zoekt opnieuw met helikopter en speurhonden in Lanklaar naar Jürgen Conings

De politie heeft met manschappen, een helikopter, de dienst hondensteun en de cel vermiste personen van de federale politie woensdagavond wellicht opnieuw een zoekactie gehouden naar de gewapende en voortvluchtige militair Jürgen Conings in Lanklaar (Dilsen-Stokkem). 

Nadat de helikopter rond 19.30 uur een twintigtal minuten boven Lanklaar en Eisden-Tuinwijk (Maasmechelen) had gecirkeld, landde het toestel op het industrieterrein dicht bij de fietsersbrug aan het kanaal Zuid-Willemsvaart in Lanklaar.

Rond 21.15 uur landde er een tweede politiehelikopter. Een halfuur later stegen beide heli's opnieuw op en vertrokken ze vanuit Lanklaar. Alain Remue, het hoofd van de cel vermiste personen, stapte in de eerste helikopter, die vervolgens wegvloog.

Het is niet duidelijk waarom er opnieuw gezocht werd. Bij het federaal parket was woensdagavond niemand bereikbaar voor informatie.

Meest gelezen