Veel openluchtzwembaden volgeboekt: "Kom ook opdagen als je hebt gereserveerd"

Bij dit weer trekken veel mensen naar een openluchtzwembad. Er zijn er dan ook heel wat volgeboekt. Je moet op voorhand reserveren maar bij openluchtzwembad De Molen op de Antwerpse Linkeroever bijvoorbeeld merken ze dat er ook mensen niet komen opdagen. Zo gaan er zwembeurten verloren.
 

Bij De Molen hebben ze plek voor 280 zwemmers. Die moeten wel op voorhand reserveren, door de coronamaatregelen. De laatste dagen merken ze dat niet alle mensen die gereserveerd hebben, ook effectief komen opdagen. "Zo gaan er zwemplekken verloren en dat kan niet de bedoeling zijn", zegt schepen van sport Peter Wouters (N-VA). "De plaatsen zijn beperkt en gegeerd en dat zijn dan verloren zwemmomenten." Annuleren kan niet. Dat was voor de stad een te dure optie in het reserveringssysteem. Omboeken voor hetzelfde zwembad kan binnenkort wel.
 

Ook in de ecologische zwemvijver in het Boekenbergpark in Deurne is het aanschuiven voor een plons in het water.

Videospeler inladen...

Meest gelezen