Foto: Regie der gebouwen

18.000 vierkante meter aan daken van Jubelparkmuseum in Brussel zijn vernieuwd

De daken van het museum voor kunst en geschiedenis in het Jubelpark zijn helemaal hersteld. De renovatie maakt deel uit van het plan om alle daken van de musea van het jubelpark te vernieuwen. Vele daken waren er slecht aan toe, het regende hier en daar zelfs binnen.

Dweilen met de kraan open, dat was letterlijk de situatie in sommige zalen in het Museum voor Kunst en Geschiedenis maar dat is nu achter de rug.  In totaal is 18.000 vierkante meter aan daken gerestaureerd. 

De restauratie begin in 2018 en was niet eenvoudig want de daken hebben verschillende dakbedekkingen. Johan Vanderborcht van de Regie der Gebouwen heeft het over een hele klus: "De eerste fase is volledig afgerond, de tweede volgt nog deze maand. Het gaat om verschillende soorten dagen: leien, glaspartijen en zink. 

Nog twee jaar werk

In januari zijn we gestart met de derde fases en dat is de renovatie van de daken van Autoworld. Hier gaat het om 8000 à 9000 vierkante meter dak, de renovatie hiervan zal zeker een jaar in  beslag nemen. 

Eind 2022 wordt dan gestart met de renovatie van sommige delen van de daken van het legermuseum.  Sommige lichtstraten moeten er vernieuw worden maar ook de terrassen van de triomfboog zullen helemaal gerenoveerd worden. 

Foto: Regie der gebouwen

Meest gelezen