81-jarige Rik is oudste vrijwilliger in vaccinatiecentrum van Kampenhout (en misschien wel van het land)

Rik Remy is met zijn 81 jaar de oudste vrijwilliger van het vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas. Thuis zitten is niks voor Rik. "Ik ben nog gezond, dus ik kan mensen helpen en dat doe ik."

De vaccinatiecentra draaien op volle toeren, ongeveer de helft van de bevolking heeft een eerste prik gekregen, en dat gaat allemaal vrij vlot dankzij de hulp van de vele vrijwilligers. En een van de oudste vrijwilligers in Vlaanderen moet waarschijnlijk Rik Remy zijn. Hij is 81 jaar en werkt in het vaccinatiecentrum van Kampenhout - Sas. Daar is hij ook meteen de oudste vrijwilliger. Rik is niet medisch geschoold. Hij voert dus vooral logistieke taken uit in het vaccinatiecentrum van Kampenhout. "Ik begeleid mensen op de parking, ik help mensen aan het onthaal en meet hun temperatuur wanneer ze binnen komen." 

Vaccinatietwijfels

"Het klinkt misschien aanlokkelijk om gewoon thuis te zitten en te genieten van je oude dag", vertelt Rik aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Maar ik vind het mijn plicht om de gemeenschap te helpen en de mensen te overtuigen om zich te laten vaccineren, want dat is het enige dat ons uit deze pandemie kan helpen. Ik ben nog gezond dus ik kan helpen en dat doe ik."

In de vriendenkring van Rik wordt er veel gesproken over de vaccinaties en twijfels daarrond. "Er zijn er die je niet kan overtuigen om zich te laten inenten. Dan kan je alleen maar hopen dat ze vroeg of laat het licht zien", aldus Rik.

Beluister hier het gesprek met Rik:

Meest gelezen