Radio 2

Fietsersbond voert positieve actie in West-Vlaamse steden: "Mensen vinden het fijn dat ze een applaus krijgen"

Ben je vandaag met de fiets naar het werk? Dan heb je deze ochtend misschien een applaus gekregen. Vrijwilligers van de Fietsersbond stonden klaar langs de straat om mensen die kiezen voor de fiets in plaats van de auto aan te moedigen.

De actie van de Fietsersbond loopt onder meer in Oostende, Brugge, Ieper, Tielt en Izegem. Het is de 8ste keer al dat de Fietsersbond de actie organiseert. Met het applaus willen de vrijwilligers fietsers bedanken en andere mensen aanmoedigen om de auto eens sneller thuis te laten. 

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Oproep voor betere wegen

"De actie is tegelijk ook een oproep voor betere wegen, zoals in Ieper", zegt Johan Vanhaverbeke van de Fietsersbond. Hij applaudisseerde vanmorgen in Frenchlaan bij de Menenpoort in Ieper. "Je hebt verschillende soorten reacties. Er zijn mensen die zich wat beschaamd voelen omdat ze een applaus krijgen, maar er zijn ook heel veel lachende gezichten. Je ziet gewoon dat mensen blij zijn dat iemand voor hen supportert. Eigenlijk is het hier wel gevaarlijk: een smalle doorgang, auto's die voorbijsteken, een kruispunt dat gevaar oplevert. Er is in heel Ieper wel het een en ander om te verbeteren."

Meest gelezen