Beste seizoensopener ooit voor Japanse Tuin in Hasselt

In april en mei, de openingsmaanden van het seizoen, bezochten bijna 47.000 bezoekers de Japanse Tuin in Hasselt. Dat is een record in het 29-jarige bestaan van de tuin. De coronacrisis zorgde voor een boost in lokaal toerisme: steeds meer mensen gaan op zoek naar leuke uitstapjes in hun eigen buurt.

De maand april was met 27.000 bezoekers een absoluut record voor de Japanse Tuin. "Elke dag was het uitverkocht", vertelt Hasselts schepen van Toerisme Rik Dehollogne (N-VA). "Ook het jaarlijkse kersenbloesemfestival was weer een groot succes. Andere jaren kwamen we nooit boven de 40.000 bezoekers uit", klinkt het. 

Het vorige bezoekersrecord van de Japanse Tuin werd dus verpulverd, en daar zit de coronacrisis voor iets tussen. "De openluchtsetting en de maatregelen maken dat iedereen veilig van de prachtige bloesems kan genieten", zegt Dehollogne. De coronacrisis doet ons allemaal op zoek gaan naar leuke plaatsen voor uitstapjes in de buurt. En daar hoort de Japanse Tuin duidelijk ook bij. 

30 kaarsjes

Volgend jaar mag de Japanse Tuin 30 kaarsjes uitblazen. "De grote belangstelling motiveert ons om te blijven investeren in deze toeristische parel", klinkt het. Wie de Japanse Tuin dit jaar nog wilt bezoeken, heeft nog even tijd: het seizoen duurt tot 31 oktober.

Meest gelezen