Radio 2

Brand in hoofdkwartier van Brooklyn in Stasegem: "Zomervoorraad is volledig vernield"

In Stasegem bij Harelbeke heeft een brand woensdagavond het hoofdkantoor van kledingwinkelketen Brooklyn in de as gelegd. Het vuur werd even voor 21.30 uur opgemerkt. In geen tijd sloegen de vlammen door het dak. De dikke zwarte rook die vrijkwam, was tientallen kilometer ver te zien. 

De brandweer is er met grote moeite in geslaagd om uitbreiding van de brand te voorkomen. Een schrijnwerkerij vlakbij het getroffen bedrijf kon nipt gevrijwaard worden. Brandweermajoor Piet Beirlaen van hulpverleningszone Fluvia: "We zijn onmiddellijk opgeschaald naar de hoogste fase, dat betekent maximale inzet van alle middelen. Het bedrijf zelf is volledig vernield, maar uitbreiding naar aanpalende bedrijven hebben we kunnen tegenhouden." Het blussen was extra moeilijk doordat er werken in de straat bezig zijn. "De borduren in de straat liggen 30 centimeter hoog waardoor het heel moeilijk is voor onze brandweerwagens om dicht bij het bedrijf te geraken." Het nablussen duurde nog uren. Vandaag zal een expert langsgaan op de site om de oorzaak van de brand te achterhalen.

Winkels blijven open

Zowel de stockruimte als de kantoren van Brooklyn in Stasegem zijn verloren.  Zaakvoerder Ubbe Descamps: "Mijn echtgenote en ik zaten gisteravond in een vergadering toen we massaal veel oproepen kregen van onze kinderen en ouders. Wij wonen tegenover het bedrijf, de kinderen hadden de brand opgemerkt en waren wel even in paniek. De zomer- en braderievoorraad die nog naar de winkels geleverd moest worden, is verloren. De winkels van de keten kunnen open blijven, doordat alle administratie in back-up wordt bewaard op een andere locatie. Er is ook voldoende voorraad in de winkels om de klanten te blijven bedienen. Mijn vader en moeder hebben 50 jaar geleden Brooklyn opgericht. Tot nu toe waren we gespaard gebleven van ongeluk." 

De zaakvoerder wil op zo kort mogelijke termijn op een andere locatie een nieuwe kledingvoorraad aanleggen en administratief weer op volle toeren draaien. 

Meest gelezen