Radio2

Aalst rouwt om "Keizer Kamiel": "Hij was een icoon voor het carnaval en voor de stad" 

De stad Aalst is in rouw, de geliefde Keizer van het carnaval Kamiel Sergant is op 86-jarige leeftijd overleden. Hij was al een tijd ziek. In 2014 stopte hij als keizer. Hij kreeg de eretitel nadat hij drie keer tot Prins Carnaval was gekroond. 

De drie dochters van Kamiel meldden het nieuws dat hun papa was overleden. Kamiel Sergant was 86 jaar, hij verbleef de laatste jaren in een woonzorgcentrum. Kamiel was een geliefd figuur in de carnavalsstad.  Hij was in het dagelijkse leven fietsenmaker. Kamiel leefde voor het carnaval. Hij stichtte ook de liefdadigheidsorganisatie Mensen voor Mensen. Koning Albert benoemde de Keizer in 2012 tot commandeur in de Kroonorde. 

Kamiel was Aalst en Aalst was Kamiel, hij was een monument

Burgemeester Christoph D'Haese

Stad in rouw

Burgemeester Christoph D'Haese kent Kamiel Sergant en zijn familie al jarenlang. "Kamiel was een monument, Kamiel was Aalst en Aalst was Kamiel. Hij was een vriendelijk en geestig man, hij kwam bij alle lagen van de bevolking en was een voorbeeld voor alle Aalstenaars." De stad zal een passend eerbetoon organiseren. Er komt onder meer een rouwregister. "Die man heeft zoveel betekend, hij verdient meer dan 1 standbeeld. Hij moet op een of andere manier onder ons blijven."

Meest gelezen