Belga

Hoe kijkt Slongs door Griekse roots naar oefenduel van vanavond : "Voor Grieken supporteren? Nee, ik ben zot van Lukaku"

Vanavond spelen de Rode Duivels een oefeninterland tegen Griekenland. Zangeres Slongs heet eigenlijk Charissa Parassiadis en heeft Griekse roots. Radio 2 Antwerpen vroeg de rappende nachtegaal van Sint-Andries voor welk land haar Grieks-Belgische voetbalhart klopt.

"Mijn grootvader was een Griek en is tijdens de Tweede Wereldoorlog als soldaat in Antwerpen beland. Hij vond het hier dik oké en is blijven plakken", vertelt Slongs in Start je Dag. Op de identiteitskaart van de Antwerpse zangeres prijkt de ronkende Griekse naam Charissa Parassiadis. "Mijn roots liggen daar maar ik voel me vooral Grieks als ik kwaad ben. Misschien valt er dan wel eens een bord op de grond", lacht ze. "Of ik de taal spreek? In het verkeer vloek ik wel eens in het Grieks. Maar ik ken ook lieve woorden hoor, bijvoorbeeld voor een kusje. Ik kan ook 'ik zie u graag' in het Grieks zeggen." Maar welk voetballand ziet Slongs het liefst?

Liefde voor Lukaku

Vanavond oefenen de Rode Duivels tegen de Griekse nationale elf. Waar ligt het supportershart van de Grieks-Belgische Slongs? "Ik supporter sowieso voor België. Ik geef toe dat ik vrij opportunistisch ben. De Duivels staan bovenaan de FIFA-ranglijst. Waar staan de Grieken", zegt Slongs. "Ik ben trouwens zot van Lukaku. Of het wederzijds is? Dat denk ik wel, alleen weet Romelu het zelf nog niet. Ik heb hem ooit ontmoet op de VRT en dat was een supersympathieke lieve gast. België gaat vanavond in elk geval winnen van de Grieken. Ik voorspel een zege met 5-0."

Meest gelezen