Coronaveilige zomerevenementen in Aarschot dankzij open theatertent

In Aarschot wordt deze zomer Cristal Open Air georganiseerd, een coronaproof zomerprogramma in een open theatertent achter het station. De tent is open langs de zijkanten waardoor alles coronaveilig kan verlopen.

Achter het station van Aarschot wordt een open theatertent opgezet waar vanaf 11 juni van alles georganiseerd wordt. "Het terrein is zeer goed gelegen, er is parkeerplaats en het ligt ook vlakbij het station", zegt burgemeester Gwendolyn Rutten. "En je kan ook te voet of met de fiets komen want het stadscentrum is vlakbij. Op dat terrein wordt een shelter opgetrokken, een tent die onderaan open is waardoor je toch beschermd bent als het regent."

Concerten

"Dit is een mooie samenwerking tussen de stad en de cultuursector", vertelt Rutten. "Tijdens het weekend zullen er concerten georganiseerd worden. En op weekdagen is de tent voorzien voor initiatieven van de stad. De proclamatie van de secundaire scholen kunnen daar bijvoorbeeld plaatsvinden, en we gaan er ook een scherm zetten waar mensen naar het voetbal kunnen kijken. Tijdens die evenementen kunnen verenigingen stewards leveren of de vestiaire uitbaten waardoor ze ook iets bijverdienen."

Aantal toeschouwers

De tent kan aangepast worden aan het aantal toeschouwers en dus aan de geldende coronamaatregelen. "In de tent kunnen 400 mensen zittend een evenement beleven en er zijn ook aparte in- en uitgangen. Maar de tent kan uitgebreid worden naar een capaciteit van 3.000 mensen, en ook dan is er nog voldoende ruimte. En naast de tent is er ook nog een arena waar mensen in openlucht kunnen zitten. Onze stadsfeestzaal is op dit moment een vaccinatiecentrum, en met de Cristal Open Air tent kunnen we deze zomer toch van alles organiseren", besluit de burgemeester. 

Meest gelezen