Eerste sekswerkers in Brussel gevaccineerd

Vandaag worden in Brussel de eerste sekswerkers gevaccineerd met het coronavaccin. Een mobiel team ent hen in met het vaccin van Johnson & Johnson.

Vanaf 9 juni  zal sekswerk weer mogelijk worden en dus is het hoog tijd dat ook de sekswerkers gevaccineerd worden. Vandaag zijn de eerste 50 in Brussel aan de beurt. Dat gebeurt in overleg met verenigingen die in contact staan met de sekswerkers. Een mobiel vaccinatieteam van het Brussels gewest heeft hiervoor een lokaal ingericht. Dat vaccinatieteam vaccineerde eerder al minder mobiele mensen, daklozen en asielzoekers.

Johnson & Johnson

Net zoals dat voor daklozen en asielzoekers geldt, maakt het mobiele team ook hier gebruik van het vaccin van Johnson & Johnson. De reden is eenvoudig: van het vaccin heb je maar één dosis nodig. En dat is handig omdat sekswerkers soms moeilijk te bereiken zijn. 

Voor de sekswerkers komt het vaccin niets te vroeg. Vanaf 9 juni mogen ze opnieuw aan de slag. Vroeger vaccineren was dus beter geweest maar was omwille van logistieke redenen niet mogelijk. 

Meest gelezen