Enthousiaste vrijwilligers in vaccinatiecentrum van Heusden-Zolder: "Je moet snel zijn om een shift te kúnnen doen"

Aan het vaccinatiecentrum van Heusden-Zolder wemelt het van enthousiaste vrijwilligers. Zoveel dat je snel moet zijn om te kúnnen werken in het centrum. Rita Christiaens is er één van. Selim Selcuk en Phebe Verbist, twee studenten van het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder, doen er zelfs stage en vertellen bij Radio 2 Limburg hoe dat verloopt.

"Wanneer je je wil inschrijven als vrijwilliger, moet je heel snel zijn. Iedereen is zo enthousiast, dus de plaatsen zijn meteen volzet", zegt vrijwilligster Rita Christiaens. "Het is dan ook heel fijn om andere mensen te leren kennen."

Christiaens werkt aan het onthaal en checkt de mensen in. Met hun vaccinatiekaart kunnen ze dan verder naar de verplegers. "De mensen zijn altijd goed gezind. Ze zijn blij dat ze eindelijk hun spuitje krijgen", zegt Christiaens.

Selim Selcuk en Phebe Verbist, twee studenten integrale veiligheid van het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder, doen er zelfs stage. "Door de coronacrisis is onze stage niet kunnen doorgaan, dus nu mogen we hier komen helpen", zegt Verbist. 

"We krijgen les om in de veiligheidssector te kunnen werken bij de politie, brandweer en defensie", vertelt Selcuk. De studenten begeleiden de mensen naar hun plaats en helpen ook rolstoelgebruikers. "Na zo lang thuiszitten, mogen we eindelijk de mensen helpen. Ik heb altijd leuke gesprekken met hen, dus het is een toffe ervaring", zegt Selcuk.

Aanschuiven bij het vaccinatiecentrum in Heusden-Zolder.
Radio 2

Meest gelezen