Storygraaf - Visit Leuven

Trouwzalen in stadhuis Leuven 1 jaar dicht voor renovatie

De drie trouwzalen van het Leuvense stadhuis in gotische stijl met tapijten, gordijnen en grote schilderijen zijn toe aan een flinke opsmukbeurt. Een jaar lang zullen alle onderdelen grondig worden opgefrist en gerenoveerd. Huwelijken vinden vanaf nu plaats in de raadzaal. Daar is ook meer ruimte, dat maakt het meteen makkelijker om mensen coronaveilig te ontvangen.

Vanaf nu wordt gewerkt aan de trouwzalen van het historische stadhuis in Leuven. De drie gotische zalen worden helemaal gerenoveerd. Op het eerste gezicht lijken de trouwzalen in volle pracht en praal, maar vooronderzoek heeft aangetoond dat alles een laag vuil bevat. Zo zijn heel wat schilderijen vergeeld. Alles wordt in detail opgefrist en vernieuwd.

De huwelijken verhuizen een jaar lang naar de raadzaal van het stadhuis. Ook een mooie ruimte met veel plaats

Schepen Dirk Vansina
Storygraaf - Visit Leuven

Huwelijken zullen nu plaatsvinden in de raadzaal.  Volgens schepen Dirk Vansina (CD&V) ook een mooie plek: "Het is een zeer mooie zaal met veel ruimte, dat is meegenomen in deze coronatijd. De renovatie zal de trouwzalen nog meer doen schitteren. Omdat we echt alles aanpakken in de drie zalen zal het een jaar duren.  In september wijken we tijdens het wereldkampioenschap wielrennen even uit naar het oude gemeentehuis van Kessel-Lo."

De renovatie van de trouwzalen in het stadhuis van Leuven kost 1 miljoen euro. Zeventig procent daarvan wordt door Vlaanderen betaald.

Meest gelezen