Mensen met beperkt inkomen op vakantie dankzij spaarplan Mechelse vereniging De Lage Drempel

De Mechelse armoedevereniging De Lage Drempel lanceert een spaarformule voor mensen die het niet zo breed hebben. Zij kunnen bij de organisatie sparen om toch op daguitstap of op vakantie te kunnen gaan.  Toerisme Vlaanderen en De Lage Drempel verdubbelen elk gespaard bedrag. "Dit plan hebben we opgestart om mensen nog meer te laten dromen", aldus groepscoördinator Lore Moonen. 

Zowel gezinnen als alleenstaanden met een beperkt budget kunnen gebruik maken van het nieuwe spaarplan "Mijn vakantiespaarpot". Aan deelname zijn wel enkele voorwaarden verbonden, benadrukt Moonen: "Iedereen is welkom, maar we controleren de financiële situatie wel. Dit spaarplan is vooral bedoeld voor mensen die in schuldbemiddeling zitten of een verhoogde tegemoetkoming krijgen." 

Met het gespaarde geld kunnen de vakantiegangers hun uitstap kiezen uit het aanbod op www.iedereenverdientvakantie.be. Ze kunnen ook bij De Lage Drempel brochures inkijken en een trip kiezen. Toerisme Vlaanderen en de vereniging verdubbelen het gespaarde bedrag, zodat spaarders een ruimere keuze aan uitstappen of vakantie hebben. 

Meest gelezen