Merchtem neemt maatregelen tegen vechtpartijen

Het gemeentebestuur van Merchtem neemt maatregelen na verschillende vechtpartijen tussen jongeren in de gemeente. Dat was dinsdagnamiddag nog het geval. Toen was er in het centrum een grote vechtpartij tussen jongeren, de politie moest tussenkomen. 

De vechtpartij van dinsdag was geen alleenstaand geval. Voor het gemeentebestuur van Merchtem moet er nu een einde komen aan de vechtpartijen. Burgemeester Maarten Mast (Lijst 1785) heeft daarom overlegd met de directies van de verschillende middelbare scholen in Merchtem. "En er zijn nu enkele afspraken gemaakt", zegt de burgemeester: "Alle leerlingen krijgen vandaag een brief mee naar huis.  Daarin staat dat we zowel als gemeente als als school het geweld veroordelen. We vragen ook aan de ouders om met hun kinderen te praten."

Extra controles

Maar het blijft niet bij een brief. De scholen worden ook ingeschakeld:  "De scholen zullen mensen sturen naar de bushaltes, want het is vaak daar waar de problemen zich voordoen omdat daar veel jongeren samen komen. Ook onze gemeenschapswachten en de politie zullen de komende weken extra controles doen."

Overleg met De Lijn

Er wordt ook onderzocht of de uren van de scholen niet kunnen worden gespreid zodat niet iedereen op hetzelfde moment samentroept aan de bushaltes. En er wordt ook contact opgenomen met De Lijn om meer bussen in te leggen zodat de jongeren sneller naar huis kunnen gaan.

Meest gelezen