Copyright © 2020 Atelier Claar bvba, All Rights Reserved

Nieuw waterproductiecentrum in Meerbeek moet het kraantjeswater zachter maken

De Watergroep wil een nieuw waterproductiecentrum bouwen in Meerbeek, deelgemeente van Kortenberg. Daardoor zal het water zachter zijn. Buurtbewoners die tegen de komst van dat waterproductiecentrum zijn op die plek, kunnen bezwaren indienen.

"De Watergroep heeft plannen om op de huidige terrein van de waterreservoirs in Meerbeek een waterproductiecentrum met centrale waterontharding te bouwen", zegt Tine Vandermeersch van De Watergroep. "Die site is nu al een van de belangrijkste waterknooppunten in Vlaanderen, want daar vertrekt ongeveer 60 procent van het water dat de Watergroep in heel Vlaams-Brabant verdeelt."

Minder kalkafzetting

"Met die nieuwe installatie zouden meer dan 100.000 klanten zachter water kunnen krijgen, en verbeteren we ook de leveringszekerheid van drinkwater", zegt Vandermeersch. "Zachter water is water met minder kalkafzetting, dat is dus beter voor het milieu en het zorgt ervoor dat je huishoudapparaten langer meegaan. Ons water gaat trouwens niet alleen naar gezinnen en bedrijven maar ook naar het UZ Gasthuisberg." 

Buurtbewoners van Meerbeek die tegen de bouw van het waterproductiecentrum zijn, kunnen bezwaren indienen. Er loopt een openbaar onderzoek tot en met 27 juni.

Meest gelezen