Natuurhulpcentrum

Politie neemt 106 verwaarloosde dieren in beslag in Houthalen-Helchteren

In Houthalen-Helchteren heeft de politie 106 zwaar verwaarloosde dieren in beslag genomen. Het ging om 2 honden, schapen, hangbuikzwijnen en pluimvee. Ze leefden in erbarmelijke omstandigheden in een bos naast een woonhuis. 

De eigenaar van de verwaarloosde dieren in Houthalen-Helchteren had eerder al een verwittiging gekregen van de politie, maar nam geen maatregelen. In een bos naast zijn huis vond de politie 106 zwaar verwaarloosde dieren in kooien en tussen een berg afval. De dieren leefden in erbarmelijke omstandigheden. 

De politie liet de dieren ophalen door het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Het gaat om 12 eenden, 32 kippen en hanen, 50 duiven, 5 ganzen, 2 hangbuikzwijnen, 2 schapen en 3 parelhoenderen. Ze leefden in kooien en tussen een hoop afval. Twee honden werden naar het asiel van Genk gebracht.  

In Bree nam de politie dan weer een magere, manke kat in beslag. Het dier werd opgevangen door de vzw Dieren in Nood in Kinrooi.

(Lees verder onder de foto.)

Natuurhulpcentrum

Beide eigenaars zullen later verhoord worden. De politie stelde ook processen-verbaal op.

Meest gelezen