Stewardess Claudia is vrijwilliger in vaccinatiecentrum Beringen: "Ik was het beu om thuis te zitten"

Vandaag besteden we extra veel aandacht aan de vaccinatiecentra in Vlaanderen en dan vooral aan de vrijwilligers die er alles organiseren. Zonder hen zouden de vele prikjes niet gezet kunnen worden. Stewardess Claudia Wils uit Paal-Beringen is een van hen. Ze werkt sinds maart in het vaccinatiecentrum in Beringen. "Ik was het beu om thuis te zitten", klinkt het.

Een welverdiend applaus voor alle vrijwilligers in de vaccinatiecentra vandaag, want zonder hen was die hele organisatie niet mogelijk. "Ze zijn super vriendelijk en er hangt een positieve sfeer", klinkt het in de Radio 2-app. Dat doet de vrijwilligers natuurlijk deugd. Zo ook voor stewardess Claudia Wils uit Paal-Beringen. Ze werkt sinds vorig jaar in het vaccinatiecentrum in Beringen. "In maart werd ik technisch werkloos bij Brussels Airlines en pas in juni kon de vliegsector stilaan weer opstarten. Het bleef slechts bij één vlucht per maand", zegt Claudia. "Ik was het beu om thuis te zitten, dus meldde ik me aan als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum. Gelukkig was ik erbij." 

(Lees verder onder de foto)

Het zit in ons bloed om mensen te helpen en problemen op te lossen

Claudia wordt op verschillende plekken ingeschakeld in het vaccinatiecentrum: "Normaal gezien help ik aan het onthaal, maar eergisteren is het infopunt geopend. Alle mensen die extra vragen hebben of hun afspraak willen verzetten, kunnen bij mij terecht", legt ze uit. "En als stewardess zit het natuurlijk in ons bloed om mensen te helpen en problemen op te lossen." 

Ondertussen mag ze al wat vaker het vliegtuig opstappen. "Ik mag nu een keer per week gaan werken, en we hebben goede vooruitzichten", zegt Wils. "Luchtvaart blijft natuurlijk mijn nummer één, maar ik blijf vrijwilligen. De mensen zijn zo enthousiast om hun spuit te laten zetten dus er hangt een leuke sfeer. Ik heb ook veel nieuwe mensen leren kennen."

Meest gelezen