Universiteit van Vlaanderen: Waarop zijn de coronamaatregelen gebaseerd? Wiskundig epidemioloog Niel Hens legt het uit

Waarop zijn de coronamaatregelen gebaseerd? Niel Hens, wiskundig epidemioloog (UHasselt en UAntwerpen) legt het uit in een nieuwe aflevering van Universiteit van Vlaanderen, een project waarbij de vijf Vlaamse universiteiten en de VRT in gratis colleges een bevattelijk antwoord geven op wetenschappelijke vragen. 

Is telewerk de oplossing om het coronavirus tegen te gaan? Wat is de impact van schoolsluiting op de verspreiding van het coronavirus? Tijdens de coronapandemie zijn er verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Wiskundig epidemioloog Niel Hens legt uit waarop die gebaseerd zijn en toont aan dat het geen nattevingerwerk was.  

Er werden wiskundige modellen ontwikkeld om de verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. De modellen vormen een theoretische benadering om verschillende scenario's ten opzichte van elkaar uit te zetten. 

Bekijk hier het college van Niels Hens: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen