Radio 2

Vrije basisschool Maleizen geëvacueerd na dakbrand, het vuur was snel onder controle

In de vrije basisschool van Maleizen is donderdagnamiddag brand uitgebroken onder het dak. De leerlingen en het personeel werden geëvacueerd, maar de brandweer van Overijse had het vuur al snel onder controle.

Donderdag om iets na 16 uur ontstond in de vrije basisschool van Maleizen op de Terhulpensesteenweg een dakbrand. Het vuur onstond in een lokaaltje op zolder en sloeg over op het lokaal ernaast. De brandweer had de brand snel onder controle. De 350 leerlingen en het personeel  konden veilig geëvacueerd worden. Voor hen was de schooldag sowieso ten einde. In wijkontmoetingscentrum De Rank worden de kinderen opgevangen die in de avondopvang zitten.

Wat de gevolgen zijn voor de school morgen is nog niet duidelijk, zegt  burgemeester Inge Lenseclaes (N-VA) : "Het is niet zeker of het gebouw morgen gebruikt zal kunnen worden. Er moet eerst een keuring van de elektrische installatie gebeuren voor de leerlingen en het personeel het gebouw terug mogen betreden. We weten niet of dat zal lukken tegen morgen."

Meest gelezen