Vrijwilliger in het vaccinatiecentrum van Hasselt: "Als eerbetoon aan mijn overleden zus"

De vaccinatiecentra draaien ondertussen op volle toeren. En dat kan alleen maar door de inzet van heel veel vrijwilligers, zoals Annick Vandenbergh uit Diepenbeek. Zij is vrijwilliger in het vaccinatiecentrum van Hasselt, als eerbetoon aan haar zus die vorig jaar uit het leven stapte.

Ik doe dit als eerbetoon aan mijn zus die een jaar geleden uit het leven stapte", zegt Annick Vandenbergh. "Zij was zorgkundige in een woonzorgcentrum en ze heeft in begin van de coronapandemie 5 bewoners verloren op één week tijd waar ze jaren voor gezorgd had en dat is haar teveel geworden. Daarnaast kon ze geen fysiek contact hebben met familie en op het einde voelde ze zich waardeloos en heeft ze beslist om uit het leven te stappen."

Hierdoor wordt mijn zus niet vergeten

Dit vrijwilligerswerk is dan ook een verwerkingsproces voor Annick: "Doordat ik hier kan helpen en de mensen gevaccineerd worden, komen die niet meer in het ziekenhuis terecht waardoor ook de woonzorgcentra ontlast worden."

Beluister hier het gesprek met Annick:

Warm team

Annick doet haar job graag in het vaccinatiecentrum. "Ik sta aan de triage, dus ik wijs de mensen de weg als ze binnenkomen aan de administratie. En ik ben in een heel warm team terechtgekomen. Iedereen zorgt voor elkaar en is even opgewekt. We gaan samen de strijd aan, samen naar de vrijheid."

"Dat geeft me een enorm warm gevoel dat dit kleine gebaar zoveel kan betekenen. Op deze manier kan ik mijn zus ook gedenken."

Wie hier vragen over heeft, kan terecht bij de zelfmoordlijn 1813.

Meest gelezen