Pixabay

Levertijd voor nieuwe koersfiets loopt op tot 2023: "Alleen al op fietskaders tot 18 maanden wachten"

De levertijden voor nieuwe en op maat gemaakte koersfietsen, gravelbikes en mountainbikes lopen hoog op, tot één of zelfs twee jaar. Dat schrijft De Tijd en bevestigt Thibaut Norga van The Belgian Cycle Factory in Beringen aan Radio 2.

The Belgian Cycle Factory, met hun hoofdvestiging in Beringen, monteert fietsen tot één geheel, lakt ze en levert ze aan fietswinkels in heel Europa. De fabriek handelt onder andere in de merken Ridley en Eddy Merckx.  "Als de consument vandaag een fiets wil kopen, is een wachttijd van een jaar tegenwoordig gebruikelijk", bevestigt Norga. "Voor mountainbikes loopt dat nu al op tot 2023."

De vertragingen beginnen bij ons helemaal aan het begin van het proces

Hoe komt het dat de wachttijden zó hoog oplopen? Luister hier naar de uitleg van Thibaut Norga:

"De vertragingen beginnen bij ons aan het begin van het proces, maar wereldwijd zit iedereen met hetzelfde probleem. Er is op dit moment sprake van een bottleneck in Azië", verklaart Norga. "Zowel op vlak van onderdelen, als fietskaders, lopen de levertijden hoog op." Dat ligt aan de coronacrisis, maar niet enkel aan coronacrisis. "Het gaat om een combinatie van verschillende dingen. Begin 2020 lag de hele wereld natuurlijk plat, ook onze productielijnen vanuit Azië. Tegelijkertijd is de rush op de fiets begonnen. Dat wil dus zeggen dat wanneer de productie weer van start is gegaan, de initiële vertraging en de rush op fietsen voor lange wachttijden heeft gezorgd."

Meest gelezen