Radio 2

Parfumerie verrast vrijwilligers vaccinatiecentrum Deinze: "Waarom is iedereen eigenlijk gestopt met applaudisseren?"   

In het vaccinatiecentrum van Deinze heeft Nadine Mertens de vrijwilligers op de Prikdag van Radio 2 in de bloemetjes gezet met schoonheidsproducten. "Deze mensen zetten zich al maanden belangeloos in, daar heb ik die respect voor." 

De vrijwilligers die aan het werk zijn in het vaccinatiecentrum in de Brielpoort in Deinze zijn tijdens hun middagpauze verrast met een attentie van een ondernemer uit de stad. Nadine Mertens kwam er 200 zakjes met schoonheidsproducten afzetten. "Ik hoor van mijn moeder en mijn klanten hoe vriendelijk de mensen hier zijn en hoe vlot alles verloopt. Ik heb enorm veel respect voor wat deze mensen doen en wil ze zo bedanken. 

Radio 2

Iedereen is gestopt met klappen voor de zorg, maar eigenlijk moeten we dat blijven doen want deze mensen maken echt het verschil.

Ondernemer Nadine Mertens uit Deinze

Bert en Marianne krijgen als eerste een zakje schoonheidsproducten en zijn zichtbaar dankbaar voor de attentie. "Ik doe dit gewoon om iets goeds te doen", vertelt Bert. Hij plant zijn telewerk zo dat hij een halve dag per week kan meehelpen in het callcentrum van het vaccinatiecentrum. "Het kan soms best druk zijn, zeker als de uitnodigingen pas verstuurd zijn. Nu komen er vooral vragen over de vakantie." 

"Slapen doe ik als ik tijd heb"

Marianne werkt als nachtverpleegster in een woonzorgcentrum en komt overdag meehelpen om spuiten klaar te zetten. "Ik heb al zeker 4.000 vaccins opgetrokken", zegt ze. "Het is een werkje waarbij opperste concentratie nodig is. Want, al naar gelang het merk, de vloeistof moet verdund worden. Uit de ampules kunnen niet altijd evenveel vaccins gehaald worden, ook dat is bij elke soort anders. 

Radio 2

"Soms zijn er drie verschillende soorten vaccins door elkaar dan moet je je echt goed concentreren." Marianne is een bezige bij want stilzitten doet ze niet na haar vrijwilligerswerk. Ze werkt ook nog in 2 restaurants en is ook voorzitter van een wielerclub. "Slapen doe ik wel als ik eens tijd heb." 

Meest gelezen