Boerinnen gaan naakt als protest tegen tijdelijke stikstofregeling

Enkele jonge boerinnen voeren een opvallende actie tegen het beleid van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). "Demir zet jonge boerinnen in hun bloot gat", zeggen ze en dat nemen ze wel heel letterlijk. De boerinnen vinden dat ze door het beleid en de tijdelijke stikstofregeling geen bedrijfszekerheid meer hebben.

"We willen de schrijnende toestanden op een ludieke manier aanklagen", klinkt het. Door de tijdelijke stikstofregeling, in afwachting van een definitieve beslissing, zitten veel jonge boerinnen met de handen in het haar. Ze verliezen door de tijdelijke regeling inkomsten en perspectief. Ze willen iedereen van voedsel voorzien, maar krijgen de kans niet meer, vinden de boerinnen. 

#GeefBoerenRuimte

Met de boodschap "Demir zet jonge boerinnen in hun bloot gat, zonder ons geen kwalitatief en duurzaam voedsel. Beseft u dat? #GeefBoerenRuimte" vragen de boerinnen een nieuw en duidelijk kader. "Als jonge boerin maak ik mij heel grote zorgen. De vergunningverlening ligt bijna volledig stil waardoor ons ondernemerschap heel sterk beperkt wordt”, zegt boerin Lotte Arkens. "Ik wil heel graag zorgen voor voedsel, landschap en natuur in Vlaanderen, maar ik vrees er de kans niet toe te krijgen."

Meest gelezen