Cerkelladies

Cerkelladies speelden 50 jaar geleden hun eerste match: "Het was hilarisch want de meeste meisjes hadden nog nooit gevoetbald."

De vrouwenvoetbalploeg Cerkelladies mag zich voortaan "koninklijk" noemen. De ploeg bestaat 50 jaar. Het is trouwens vandaag dag op dag een halve eeuw geleden dat de Cerkelladies hun allereerste wedstrijd speelden. Voorzitter Aurora Constenoble stond toen op het veld: "Het was meer een lachpartij dan een echte match."

Voorzitter Aurora Constenoble blikte in Start Je Dag terug op die eerste match: "Het was hilarisch. Er waren enkele meisjes die al gevoetbald hadden maar voor de meesten was het de eerste keer dat ze tegen een bal schopten. Vanaf 1974 werd het serieuzer toen we onder de vlag van de Belgische voetbalbond begonnen te spelen. Met Georges Dhoore kregen we toen ook een echte trainer."

(lees voort onder foto's)

Cerkelladies
Cerkelladies

De ploeg boekte al snel succes. Aurora: "We werden kampioen van de beide Vlaanderen. En door het forfait van Merchtem konden we de stap naar eerste nationale zetten. Hét hoogtepunt voor mij was de bekerwinst. Op 7 juni 1981 - 3 dagen na ons tienjarig bestaan - kreeg ik in het Heizelstadion in Brussel de beker in mijn handen!"

Meest gelezen