Nieuw testdorp Antwerpen overspoeld met vragen, schepen Els van Doesburg (N-VA): "Mensen komen nu al gratis coronatest vragen"

Premier Alexander De Croo (Open VLD) kondigde gisteren aan dat iedereen binnenkort recht heeft op twee gratis coronatesten. Dat leidt tot veel vragen in het gloednieuwe coronatestdorp in Antwerpen, naast Antwerp Expo.  "De informatielijn wordt overspoeld. De mensen komen naar het testdorp om hun geld terug te eisen of om een gratis test te krijgen. Er is dringend duidelijkheid nodig van het overlegcomité", zegt Antwerps schepen voor gezondheid Els van Doesburg (N-VA).

In Antwerpen is vandaag een nieuw coronatestdorp geopend omdat het te druk werd op Spoor Oost, omdat daar behalve tests ook massaal vaccinaties worden toegediend. Maar de eerste dag verloopt al meteen chaotisch na de aankondiging van premier Alexander De Croo (Open VLD) gisteren over de gratis PCR-testen. Heel wat mensen bellen naar de informatielijn of komen zelfs naar het testdorp om hun geld terug te vragen of om een gratis test te krijgen. Volgens kersvers schepen van gezondheid Els van Doesburg (N-VA) moet er dringend duidelijkheid komen. "Het Overlegcomité moet daar vandaag echt een antwoord op geven. Wanneer gaat het in, hoe wordt dat georganiseerd... De situatie is echt onaanvaardbaar."

"Niet meer bellen"

Van Doesburg vraagt aan de Antwerpenaars dan ook om vooral te wachten op meer duidelijkheid over de testen.  "Ik zou willen oproepen om niet meer te bellen, dat maakt het werk voor onze mensen zoveel moeilijker", klinkt het.  Het Overlegcomité zit deze namiddag samen.

Meest gelezen