Studente Esther Nwanu presenteert voor het eerst Marathonradio op MNM: "Eigenlijk ben ik zelf geen goede blokker"

Ze danst, ze zingt, ze acteert en nu presenteert studente Esther Nwanu ook mee het populaire programma "Marathonradio", de jaarlijkse actie waarbij radiozender MNM drie weken lang non-stop radio maakt om de blokkende studenten te steunen. Nwanu zit ondertussen zelf nog aan de (virtuele) schoolbanken van de KU Leuven, waar ze Communicatiewetenschappen studeert. "Echt zot dat ik nu al die kans krijg", klinkt het. 

Esther Nwanu kan nog steeds niet helemaal geloven dat ze vanmorgen aan de zijde van presentatoren Peter Van de Veire en Dorianne Aussems de aftrap mocht geven voor een nieuwe editie van "Marathonradio". Nwanu is sinds augustus 2020 al te horen in het avondprogramma "MNM late night". Ze is alleszins klaar voor de nieuwe uitdaging: "Ze hebben me zo goed als mogelijk klaargestoomd en ik heb ook al geoefend vorige week: een hele nacht wakkerblijven om te presenteren lukte me aardig." 

Bekijk: Peter overslaapt zich op eerste dag "Marathonradio":

Videospeler inladen...

Het radioprogramma "Marathonradio" is bedoeld om studenten die volop aan het blokken zijn een hart onder de riem te steken. De MNM-DJ's gaan dag en nacht door met presenteren en platen draaien, zodat ook studenten die een "nachtje doordoen" zich gesteund voelen. "Er gebeuren weinig leuke dingen in de blok, Marathonradio brengt daar verandering in: je kunt de blok en de stress even vergeten door de radio aan de zetten", vertelt Nwanu. 

Vroeger luisterde Nwanu zelf ook naar Marathonradio. "En dan vooral de grappigste momentjes online tegenkomen, zoals een eindeloze slappe lach. Dat zijn van die fijne dingen die je dag dan toch een beetje goed maken wanneer je alleen maar aan het blokken bent." , vertelt ze in het late journaal.

Bekijk hier het hele gesprek met Esther Nwanu in "Laat", waarin ze ook vertelt hoe ze nu zelf studenten helpt. Lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Omdat Nwanu nog in haar laatste bachelorjaar zit, zal ze zelf tussendoor moeten blokken. Ze heeft  namelijk nog een examen tijdens Marathonradio. Hoe ze dat zal doen? "Ik ga gewoon mijn best doen. Vorig weekend heb ik extra hard geblokt, zodat ik goed voorbereid ben."

Hoewel Esther Nwanu heel wat bloktips zal mogen uitdelen tijdens Marathonradio, geeft ze zelf toe dat ze niet de beste blokker is: "Plannen is niet mijn sterkste kant", bekent ze. Wat wel helpt, zijn lo-fi beats (tonen van een lage kwaliteit, red.) en klassieke muziek: "De laatste tijd helpt vooral klassieke muziek mij om me goed te kunnen concentreren."

De studente geeft ook aan de pauzes nodig zijn: "Je moet altijd iets hebben om naar uit te kijken, al is het maar even een ijsje gaan halen of bellen met je vrienden." Om helemaal te ontspannen, draait Nwanu haar meezingersplaylist op vol volume: "Zo een blokschijf, zoals Unwritten van Natasha Bedingfield, daarop kan ik even helemaal losgaan."

Bekijk hier een Instagrampost van Esther Nwanu over haar ervaring bij MNM, de tekst loopt daaronder verder: 

"Dit academiejaar was erg bijzonder voor mij", vertelt Nwanu: "Werken combineren met studeren, en dan nog volledig online studeren, was niet altijd gemakkelijk." Nwanu combineerde bovendien haar bachelor in de Communicatiewetenschappen ook nog met een postgraduaat "Digital content creation". De kleine "geluksmomentjes" ontbraken: "Al is het maar een grapje in de les, je voelt je toch meer verbonden met docenten en medestudenten als je af en toe écht samen lesvolgt." 

De toekomst, die laat Nwanu voor nu nog op zich afkomen. Ze studeert in de zomer af. "Ik focus me nu vooral op de uitdagingen bij MNM en daarna zie ik wel wat daaruit voortkomt. Ik droom wel van een eigen show, maar via welk medium, dat weet ik natuurlijk nog niet zeker. Ik zing graag, ik dans graag, ik acteer, dus alles is nog mogelijk", concludeert ze. 

Marathonradio gaat van start op maandag 7 juni (6.00 uur) en duurt tot en met vrijdag 25 juni (18.00 uur) op MNM. Marathonradio is online te volgen in de MNM-app. Meer info vind je op mnm.be.

Bekijk hier het verslag uit "Het journaal 13u":

Videospeler inladen...

Meest gelezen