Marseille
AFP or licensors

Wie volledig gevaccineerd is, kan vanaf 9 juni Frankrijk binnen zonder negatieve PCR-test

Belgen die deze zomer naar Frankrijk reizen hoeven geen negatieve coronatest meer voor te leggen als ze volledig gevaccineerd zijn. De maatregel geldt voor alle Europeanen, behalve voor de Britten en gaat in vanaf volgende week woensdag, 9 juni. 

Frankrijk versoepelt de reisbeperkingen voor de komende zomer. Wie volledig gevaccineerd is, kan vanaf volgende week naar het land reizen zonder nog een negatieve PCR-test te moeten voorleggen. Volledig gevaccineerd zijn houdt in dat je twee inentingen hebt gekregen van Pfizer, Moderna of AstraZeneca. Het kan wel pas 2 weken na je laatste prik.

Wie met het Janssen-vaccin van Johnson & Johnson wordt gevaccineerd en dus maar 1 prik krijgt, moet nog langer wachten. Met dat vaccin in je lichaam kan je pas 4 weken na je inenting Frankrijk binnen zonder negatieve test.

Voor wie nog niet volledig gevaccineerd is, blijft alles zoals het nu is. Dan zal je dus nog altijd een negatieve test moeten kunnen voorleggen.

Niet voor Britten

De versoepeling geldt voor alle Europeanen, behalve de Britten. Zij zullen nog steeds een negatieve test moeten voorleggen, ook al zijn ze volledig gevaccineerd. Hetzelfde geldt overigens voor reizigers uit de Verenigde Staten. Zij worden nog steeds als "oranje landen" beschouwd.

Voor landen die als "rood" zijn geclassificeerd (Zuid-Afrika, Argentinië, Bahrein, Bangladesh, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, India, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Suriname, Turkije, Uruguay) blijven strenge regels gelden. Er is een dwingende reden vereist om naar Frankrijk te kunnen reizen en reizigers moeten een PCR- of antigeentest voorleggen, ongeacht of men gevaccineerd is of niet. Bij aankomst op Franse bodem wordt bovendien een quarantaine van 7 tot 10 dagen opgelegd.

Meest gelezen