Festicup

Grote vraag naar wasstraten voor bekers en glazen op evenementen deze zomer: "Doden alle bacteriën"

Nu er deze zomer toch hier en daar wat evenementen en concerten  georganiseerd kunnen worden, krijgen leveranciers van herbruikbare bekers en afwasmachines ook weer orders binnen. Bij Festicup in Herk-de-Stad zijn nagenoeg alle wasstraten voor bekers of glazen deze zomer verhuurd.

Sinds de lente van vorig jaar zag Festicup de ene organisatie na de andere de orders annuleren, omwille van de coronacrisis. Maar nu komen de aanvragen voor offertes weer vlot binnen. Voor het huren van herbruikbare bekers is dat nog vrij beperkt. Maar de vraag naar wasstraten voor bekers of glazen is wel heel groot.  

Organisatoren van grote, maar ook van kleine evenementen huren onze wasstraat

Jozef Plevoets, Festicup

"Het zijn niet alleen grotere evenementen die zo'n wasstraat huren deze zomer, ook kleinere organisaties doen dat",vertelt Jozef Plevoets van Festicup. "Het zijn bijvoordeeld pop-up bars en steden of gemeenten die deze zomer toch iets kleinschalig organiseren, maar evengoed ook lokale verenigingen zoals de chiro of de scouts."

Hygiëne

Volgens de Openbare Vlaamse Afvalmaatschappij (OVAM) is met de hand afwassen nog altijd toegestaan, maar door corona zijn veel verenigingen extra voorzichtig. "De glazen of bekers moeten minstens op 60 graden gespoeld worden", gaat Plevoets verder. "Dan zijn alle bacteriën dood en kunnen organisaties op een veilige manier werken." 

Meest gelezen