Jette start petitie tegen verbreding Brusselse Ring: "Een brug te ver"

In Jette is het schepencollege een petitie gestart tegen de plannen van de Vlaamse overheid om de Brusselse Ring te verbreden. Die verbreding treft niet alleen de inwoners, scholen, het ziekenhuis en crechès in de buurt, maar ook de luchtkwaliteit komt er mee in het gedrang, klinkt het bij de gemeente.

De petitie komt er omdat de Vlaamse overheid geen rekening houdt met de bezwaren van de gemeente Jette. De Werkvennootschap die grote mobiliteitsprojecten ondersteunt, wil de Ring daar verbreden van zes naar tien en zelfs twaalf rijstroken. En dat is voor de gemeente Jette een brug te ver. Het bestuur doet een oproep naar de inwoners om de petitie te ondertekenen.

"Op die manier willen we de inwoners van Jette waarschuwen en informeren", zegt schepen van Duurzame Ontwikkeling Claire Vandevivere. "Maar het is meteen ook een statement naar de Vlaamse regering en de Werkvenootschap dat niet alleen het schepencollege, maar ook de inwoners van Jette hier niet mee akkoord gaan. De verbreding zou komen vlakbij een wijk  waar 4.000 mensen wonen, vlakbij het ziekenhuis, talrijke scholen en crèches. Dat is onbegrijpelijk. Om nog maar te zwijgen van de luchtkwaliteit en de groene ruimten die in het gedrang zouden komen."

De gemeente Jette is van plan om eventueel juridische stappen te ondernemen mochten de plannen toch doorgevoerd worden.

Meest gelezen