Radio 2

Koningin Mathilde steelt harten van de Kortrijkse studenten in Vives Hogeschool

Koningin Mathilde kwam in Kortrijk een hart onder de riem steken van de studenten verpleegkunde aan de Vives Hogeschool, maar ze heeft er vooral heel wat harten gestolen. Van de 101-jarige Fernande maar ook van de jonge studenten.  “Het is een eer dat we ze mochten ontvangen! Een heel sympathieke dame, empathisch en oprecht”, zegt derdejaarsstudente Deborah Pemu.

Koningin Mathilde bezocht het SIMlab en de IMMERSIVE Room, twee simulatieruimtes waar de studenten geneeskunde praktijkervaring kunnen opdoen. Achteraf was er een gesprek met de studenten die zich extra hebben ingezet als vrijwilliger tijdens de coronacrisis. 

Waardering van de koningin doet deugd

“Fantastisch dat zij naar hier komt om te vertellen dat ze die extra inspanningen heeft gewaardeerd”, vertelt Deborah Pemu na de ontmoeting. Student Sybren Vanneste liep het voorbije jaar onder meer stage op AZ Groeninge. “Zij heeft vooral geluisterd naar ons verhaal. Als student hebben we echt het verschil kunnen maken. Mooi dat zij zo erkentelijk is voor ons aandeel om de pandemie te bestrijden.”

Ik ben een hevige fan van de koningin! Zo charmant, eenvoudig en diepzinnig!

Fernande Debels (101)

Koningin vroeg of ze foto mocht hebben

Buiten aan het Vivesgebouw volgde er nog een mooie ontmoeting tussen de koningin en Fernande Debels (101), een bewoonster van WZC De Korenbloem in Kortrijk. “Ik ben een hevige fan van de koningin. Zo charmant, eenvoudig en diepzinnig”, vertelde Fernande na de ontmoeting. De Kortrijkse die een paar dagen geleden haar verjaardag vierde, toonde ook een foto aan de koningin. Haar zoon Peter Callens, stafhouder van de Orde van de Vlaamse Balies staat er op naast koning Filip. De foto werd vorig jaar getrokken in Brussel. “De koningin vroeg me of ze de foto mocht hebben, maar daar heb ik ‘neen’ op geantwoord want ik kijk er nog alle dagen naar”, zei de kranige eeuwelinge. De foto mocht ze houden,  maar haar hart heeft koningin Mathilde duidelijk wel veroverd. 

Radio 2

Meest gelezen