Videospeler inladen...

Intense onweersbuien verlaten het land richting Nederland, wateroverlast en overstromingen op verschillende plaatsen

De zone met intense onweersbuien heeft het land verlaten richting Nederland. Het KMI meldt dat we overgegaan zijn naar code geel in het noorden van het land en groen in het zuiden. Vanmiddag en vanavond zijn twee regenzones met intense onweersbuien over ons land heengegaan. Ze veroorzaakten op verschillende plaatsen heel wat wateroverlast en overstromingen. Lokaal is er veel regen gevallen in korte tijd, met hagel en rukwinden.

Hevige onweersbuien met veel neerslag en rukwinden zijn vandaag over het land getrokken. Op verschillende plaatsen was er wateroverlast. De avondspits in Brussel en omgeving verliep bijzonder moeizaam. Verschillende tunnels werden een tijdlang afgesloten.

Ook het treinverkeer ondervond hinder en verschillende straten stonden blank. In Turnhout is het dak van een transportbedrijf ingestort en op het circuit van Spa-Francorchamps is een autosportwedstrijd afgelast door de hevige regenval.

Bekijk hier een overzicht van de wateroverlast en herlees daaronder de liveblog over de onweersbuien en de schade die aangericht is:

Videospeler inladen...
Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Circuit Spa-Francorchamps overstroomd: wedstrijden dit weekend afgelast

Door de hevige regenval van vandaag wordt de Spa Euro Race op het circuit van Spa-Francorchamps dit weekend afgelast. De regen zette grote delen van het circuit volledig onder water. Omdat het circuit ook beschadigd werd, besliste de organisatie de editie te annuleren om de veiligheid van iedereen te garanderen.  

Bekijk hieronder de beelden:

Videospeler inladen...

In het spoor van stormjagers

De onweersbuien zijn vandaag met extra aandacht gevolgd door stormjagers. Het "Laat journaal" heeft enkele stormjagers gevolgd, die vooral geïnteresseerd zijn in de stilte voor de storm.

Bekijk de reportage uit het "Laat journaal" hier:

Videospeler inladen...

Onweersbuien hebben het land verlaten

Het KMI meldt dat de intense zone met onweersbuien het land heeft verlaten richting Nederland. "We zijn overgegaan naar code geel in de noordelijke landshelft en zelfs naar groen in het zuiden", meldt het KMI.

Bekijk hier het meest recente weerbericht:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Vier huizen ontruimd in Brussel door grondverzakking: 10 mensen geëvacueerd

In de Brusselse gemeente Sint-Gillis zijn 4 huizen ontruimd omdat in een van de huizen de vloer was weggezakt. "Toen de brandweer ter plekke kwam was duidelijk dat de grond onder de huizen was weggespoeld", aluds Walter Derieuw, van de Brusselse brandweer. 

Vier huizen werden ontruimd, twee van de huizen zijn tijdelijk onbewoonbaar tot een ingenieur de gebouwen komt inspecteren. "Er zijn 10 mensen geëvacueerd, zij worden nu opgevangen door de gemeente", aldus Derieuw

Mensen tot boven enkels in het water aan supermarkt in Turnhout

Ook de parking van een supermarkt in Turnhout staat helemaal blank. Heel wat mensen geraakten met hun volle winkelkar niet meer droog tot bij hun auto. Bekijk hieronder de beelden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen