Nationaal Park Hoge Kempen vrij toegankelijk, terwijl politie en leger zoeken naar militair Jürgen Conings

Tijdens de nieuwe zoekactie naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings wordt het Nationaal Park Hoge Kempen niet afgesloten. Ook de toeristen en vissers die aan de fiets- en voetgangersbrug in Lanklaar (Dilsen-Stokkem) vertoefden mochten blijven, terwijl agenten en militairen op het industrieterrein vlakbij aan het zoeken waren. 

Momenteel moet ik geen zones in het Nationaal Park afsluiten, vertelt gouverneur Jos Lantmeeters. "Er wordt geen perimeter ingesteld. Ik ben niet op de hoogte gebracht van eventuele gevaarlijke situaties. Dus mensen kunnen gaan en staan waar ze willen in het Nationaal Park Hoge Kempen." 

Deze voormiddag werd ook gezocht op het industrieterrein van Lanklaar (Dilsen-Stokkem), maar de vissers en toeristen die daar vlakbij aan de fiets- en voetgangersbrug vertoeven, mochten daar ook blijven. 

Is hij hier nog of niet? Ik weet niet wat ik er over moet denken

visser, fiets- en voetgangersbrug Lanklaar

"Toen ik naar hier reed deze voormiddag heb ik de politie en militaren wel langs de weg zien staan", vertelt een visser die daar regelmatig komt vissen in de Zuid-Willemsvaart. "Ik hou me gewoon bezig met vissen. De rest maakt niet uit. Hij zou gewone mensen niets doen. Ik weet eigenlijk niet wat ik er over moet denken. Is hij nog hier of niet? Misschien zit hij al lang in het buitenland."

Meest gelezen