Radio 2

Opnieuw brand in Kalmthoutse Heide: vuur snel onder controle

Er heeft weer een brand gewoed in de Kalmthoutse Heide. Dat is de tweede keer in amper een week tijd. Deze keer ging het om een kleine brand die de brandweer snel onder controle kreeg. In totaal is er zo'n 50 m² natuurgebied afgebrand.

Kort na 20 uur gisterenavond merkten wandelaars langs een ruiterspad vuur op in de Kalmthoutse Heide. Ze verwittigden de hulpdiensten en even later waren de brandweerposten van Kalmthout en Essen ter plaatse om de brand te blussen. Het bleek om een kleine brand te gaan die de brandweer snel onder controle kreeg.

Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Twee dagen geleden legde burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) nog een rookverbod op in het natuurgebied, nadat er het afgelopen weekend één hectare grond afbrandde. Momenteel is ook fase geel van het bosbrandrisico van kracht. 

Meest gelezen