Meise neemt drastische maatregelen tegen overlast op gemeenteplein in Wolvertem "Dit kan niet meer"

De gemeente Meise neemt bijkomende maatregelen om het vandalisme in het centrum van deelgemeente Wolvertem aan te pakken. Burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) wil een halt toeroepen aan het wangedrag op het gemeenteplein. Dat wordt al een tijdje geteiserd door amokmakers. Onder meer met camera's en een samenscholingsverbod, wil ze de problematiek aanpakken.

De burgemeester is het beu dat enkele amokmakers het mooie weer verpesten voor buurtbewoners van het Gemeenteplein, en belooft kordaat op te treden met maatregelen. Zo komt er onder meer een samenscholingsverbod, een plaatsverbod voor vier meerderjarige personen gedurende een maand, camerabewaking, zal de politie ook meer controles uitvoeren en ook de mogelijkheid krijgen om systematisch identiteitscontroles uit te voeren en mensen te fouilleren: "De overlast duurt al enkele weken en zorgt voor een onveilig gevoel bij de buurtbewoners, en het is een inbreuk op ons woon- en leefgenot", zegt Van den Brande. "Dit kan niet meer, vandaar ook de drastische maatregelen."

Camera's

In afwachting van de vaste camera's die de gemeente zal plaatsen op vier hotspots, staat er alvast één op het Gemeenteplein. Ook de pas aangenomen gemeenschapswacht moet een oogje in het zeil houden. Van den Brande doet verder ook een oproep naar de inwoners toe om meteen de politie te waarschuwen bij onregelmatigheden. Ze hoopt daarmee de rust in de gemeente op termijn te herstellen. Eerder deze week besloten de uitbaters van een café in het centrum om na het zoveelste geval van vandalisme de deuren definitief te sluiten. 

Meest gelezen