Drie nieuwe parken en een speelbos in Mechelen: burger kiest hoe het eruit ziet

Mechelen-Zuid vergroent de wijk met drie nieuwe parken en een speelbos in de buurt van het station. Daar verdwijnt eind dit jaar heel wat autoverkeer onder de grond. En zo komt er bovengronds heel wat ruimte vrij voor een aaneengesloten groen- en parkgebied. De bewoners kiezen zelf hoe dat er gaat uitzien, zegt schepen voor Openbare Werken en Natuur- en Groenontwikkeling Patrick Princen (Groen).

De drie nieuwe parken in Mechelen-Zuid krijgen elk een eigen naam: het Steenwegpark, Postzegelpark en Colomapark. Daarnaast wordt een deel van het Colomabos een speelbos vol avontuurlijke spelletjes. “De vernieuwde stationsomgeving zal een enorme boost zijn voor de actieve weggebruiker: we creëren veilige en bijna conflictvrije verbindingen langs en tussen beide zijden van de sporenbundel", zegt schepen Patrick Princen.

Kies mee

Gisteren vulden al 320 Mechelaars de online bevraging in over hoe de parken eruit moeten zien. Buurtbewoners kregen ook een stickervel zodat ze lachende en sippe gezichtjes kunnen geven aan de ideeën die ze leuk vinden. Stemmen kan nog tot 22 juni via de website van het project. De aanleg van het speelbos en van de drie verschillende parken zijn voorzien in 2022 en 2023.

Meest gelezen