Fb Aalst Carnaval

Prins Carnaval Yvan De Boitselier: "Keizer Kamiel verdient een standbeeld in Aalst"

Carnavalskeizer Kamiel Sergant werd door de Aalstenaars op handen gedragen. Dat blijkt uit de reacties van mensen die hem hebben gekend. Ook de huidige Prins Carnaval Yvan De Boitselier is vol lof: "Wat Evita Perron was voor Argentinië, dat was Kamiel voor Aalst".

De dood van Kamiel was geen verrassing zegt Prins Carnaval Yvan De Boitselier. "Kamiel was de laatste tijd niet meer zo best qua gezondheid, hij had dementie." Zijn laatste publieke optreden was in 2014. De Boitselier heeft hem goed gekend: "Zijn jongste dochter was mijn eerste serieuze lief, ik ben er enkele jaren kind aan huis geweest."

Hij was een icoon, een mens onder de mensen, arm of rijk, iedereen was voor hem gelijk

Prins carnaval Yvan De Boitselier

Warm mens

Burgemeester Christoph D'Haese spreekt met veel waardering over Keizer Kamiel en dat doet ook Prins Yvan. Ze noemen hem allebei een icoon voor de stad. " Kamiel was een mens onder de mensen, voor hem was iedereen gelijk. Hij bezocht mensen met een beperking, trad op voor de blinden en had aandacht voor wie het minder goed had." 

Liedjes in het dialect

Kamiel zal blijven voortleven in de carnavalsliedjes die hij heeft geschreven in het dialect. Oiljst Viert Carnaval en Oilsjt Ghetj Men Hert Gestoelen zijn klassiekers. "Ze blijven aan de ribben plakken bij elke Aalstenaar." Kamiel was ook een groot supporter van voetbalclub Eendracht Aalst. Ook daar heeft hij een lied over gemaakt. Prins Yvan weet: "Kamiel was meer dan 50 jaar Keizer. Moest het geen corona zijn, Aalst zou ontploffen."

Meest gelezen