Verdachte ontkent dat hij vrouw met baby in buggy doodstak in Evere, raadkamer beslist dat hij in de cel blijft

De man die er van verdacht wordt een vrouw te hebben doodgestoken toen ze met haar baby op wandel was in Evere, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Brussel beslist. Volgens zijn advocaat ontkent de 21-jarige verdachte elke betrokkenheid. "Het gaat om iemand met psychische problemen." 

Afgelopen zondag werd de 36-jarige Mounia Ouyahia neergestoken door een man. De vrouw was op wandel met haar baby van amper twee maanden oud nadat ze op bezoek was geweest bij haar broer. Het slachtoffer werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed daar aan haar verwondingen. De baby bleef ongedeerd achter en werd opgevangen door de sociale diensten en later herenigd met haar vader en de andere twee kinderen van het gezin, 8 en 11 jaar oud. 

Later op de avond kon een verdachte worden opgepakt. Het gaat om een 21-jarige man met psychische problemen. “Het klopt dat mijn cliënt gekend is bij de politie voor een aantal feiten”, zei advocaat Eddy Kiaku vanmorgen na afloop van de raadkamerzitting. “Maar het gaat om kleine zaken, niet te vergelijken met de feiten waar hij nu van verdacht wordt, en die hij ontkent.” De raadkamer heeft nu beslist dat de man nog minstens een maand in de cel moet blijven.

Mijn cliënt ontkent de feiten. Er is ook geen enkele link tussen hem en het slachtoffer

Advocaat Eddy Kiaku

Volgens de raadsman kampt de twintiger met gezondheidsproblemen. “Hij wordt begeleid door een ziekenhuis voor mentale problemen. Hij heeft ook verklaard dat hij op de avond van de feiten in het ziekenhuis was. Het is duidelijk dat er nog een heel aantal zaken moet worden geverifieerd in dit dossier, maar mijn cliënt ontkent de feiten te hebben gepleegd. Er is ook geen enkele link tussen hem en het slachtoffer.”

Intussen heeft ook de familie van de overleden Mounia Ouyahia een advocaat in de arm genomen. “Wij hebben nog geen inzage gehad in het dossier”, zegt meester Yannick De Vlaemynck. “De familie wacht op antwoorden. Het is ook bijzonder moeilijk om te aanvaarden voor haar echtgenoot en moeilijk uit te leggen aan de kinderen dat hun moeder zonder reden om het leven zou zijn gebracht. We wachten nu het verdere onderzoek af.”

Het is bijzonder moeilijk om te aanvaarden voor haar echtgenoot en moeilijk uit te leggen aan de kinderen dat hun moeder zonder reden om het leven zou zijn gebracht

Advocaat Yannick De Vlaemynck

Meest gelezen