Regen en onweer veroorzaken wateroverlast in Vlaams-Brabant

Op heel wat plaatsen in Vlaams-Brabant is er wateroverlast door het onweer en de hevige regen. Vooral in de regio Pajottenland en Zennevallei staan straten onder water. In Dilbeek stroomde het water binnen in het vaccinatiecentrum. 

De hevige regen en het onweer veroorzaken veel wateroverlast, vooral in het westen van Vlaams-Brabant. In het centrum van Halle staan winkelstraten blank. Ook in het dorpscentrum van Sint-Genesius-Rode zijn straten ondergelopen. 

Vaccinatiecentrum Dilbeek

Ook het vaccinatiecentrum van Dilbeek is getroffen. "Het water liep onder de deuren van het vaccinatiecentrum naar binnen", vertelt de verantwoordelijke, Louis Massagé. "Het was een zware overstroming, het was best indrukwekkend. We hebben meteen de brandweer gebeld en de gemeentediensten hebben zandzakjes gebracht. Gelukkig hadden we maar één vaccinatielijn vandaag, we hebben dus kunnen verder doen met vaccineren. Er is ook op geen enkel moment gevaar geweest voor de vaccins of de koelkasten waarin de vaccins bewaard worden."

In Kampenhout is een golftornooi stilgelegd omdat het golfterrein helemaal is ondergelopen. En in Liedekerke sloeg de bliksem in op het dak van een huis. 

Ook op verschillende plaatsen in Brussel is de brandweer moeten uitrukken voor wateroverlast. Onder meer in het Westland Shopping Center in Anderlecht zijn winkels ondergelopen.  

Meest gelezen