Schoolkinderen verhuizen alle kinder- en jeugdboeken naar nieuwe bibliotheek in As

In As worden vandaag de boeken van de bibliotheek verhuisd naar een nieuwe en grotere bibliotheek in de Kerkstraat. De bibliothecaris kreeg hulp van 130 leerlingen van de vrije basisschool, zij verhuisden alle kinder- en jeugdboeken met een lange mensenketting.  

Volgende week donderdag opent de nieuwe bibliotheek in As de deuren. Momenteel wordt er hard gewerkt om alle boeken te verhuizen. 130 leerlingen van de basisschool helpen daarbij. "Onze kinderen helpen vandaag alle kinder- en jeugdboeken verhuizen, in een lange ketting", vertelt schooldirectrice ad interim Sofie Smeyers. 

Zo 'gebiebt'

De kinderen zijn heel enthousiast. "Het is leuk om die boeken door te geven, ik vind het fijn om te kunnen helpen", roept een van de meisjes. "We hebben af en toe ook wel grappige dingen doorgegeven zoals wafeltjes", vertelt bibliothecaris Creemers. "Want onze verhuizing mag een echt feest zijn." 

(Lees verder onder de foto)

Bibliothecaris Merel Creemers is blij met de hulp. "Het is leuk dat de kinderen ons op deze manier uitwuiven, want onze oude bibliotheek staat op de speelplaats van de school." De kinderen kijken alvast uit naar de opening van de nieuwe bibliotheek. "Ja, nu krijgen we een hele grote, dus dat is echt heel leuk!"

Meest gelezen