Straatracers in Brussel worden harder aangepakt: "Taskforce voert extra controles uit"

De Brusselse politie gaat het probleem van de straatracers op het Heizelplateau strenger aanpakken. Vorig weekend zijn er drie voertuigen in beslag genomen die voor de nodige overlast zorgden. Een taskforce gaat nu extra controles uitvoeren.

Er wordt ook extra personeel ingezet om controles uit te voeren en dat gebeurde woensdag voor het eerst: "We werken eigenlijk op twee fronten", zegt Ilse Van de keere, woordvoerster van de Brusselse politie: "Ter plaatse wordt het plateau niet meer toegankelijk gemaakt en zijn er vast posten waar onze mensen controles uitvoeren, en anderzijds werken we ook in de omliggende straten om te kijken of er daar geen voertuigen zijn die voor overlast zorgen."

Na de actie van woensdag kondigt de politie de volgende dagen nog meer van dit soort controles aan: "We gaan zo nog even doorwerken, en daarna de acties evalueren", zegt de woordvoerster. Bij de meest recente controleacties werden nog geen voertuigen in beslag genomen of arrestaties uitgevoerd.

Meest gelezen