Jan Mees

Vrouwen rijden morgen voor het eerst mee tijdens wielerwedstrijd Dwars door het Hageland

Zaterdag wordt de wielerwedstrijd Dwars door het Hageland gereden, een parcours over grindwegen, bospaden en kasseien. En voor het eerst kunnen ook de vrouwen deelnemen. De renners vertrekken in Aarschot en komen toe in Diest. 

"De wielerwedstrijd Dwars door het Hageland bestaat nu al enkele jaren en de wedstrijd groeit ook", zegt Rick Brans, de schepen van sport in Diest. "We zijn heel blij dat er deze editie ook een wedstrijd voor vrouwen is. Daar zitten grote namen tussen zoals Jolien Dhoore en Lotte Kopecky. En ook bij de mannen rijden grote kleppers mee zoals Mark Cavendish, Yves Lampaert en Tim Merlier."

Op televisie te volgen

"Omwille van corona is het verboden om bij de start in Aarschot en bij de aankomst in Diest naar de wedstrijd te gaan kijken", vertelt Brans. "Je zou wel langs het parcours kunnen gaan kijken, maar we raden de mensen toch aan om thuis of ergens op een caféterras te volgen. Ik heb gehoord dat verschillende horecazaken in Diest de wedstrijd tonen. Ik zou het sowieso afraden om langs de grindwegen te gaan staan, want dat is zo stoffig dat je er zal uitzien alsof je zelf de koers hebt gereden."

Op de website van de stad Diest lees je meer over de doortocht van de wielerwedstrijd. En je kan het allemaal live volgen op Sporza, zowel op radio als tv. 

Meest gelezen