© Zoonar.com/BUTENKOV ALEKSEY - creative.belgaimage.be

138 doden bij aanval op dorp in Burkina Faso, VN-secretaris-generaal Guterres vraagt dringend steun

Bij een aanval door gewapende mannen in Solhan, in het noorden van Burkina Faso, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag ongeveer honderd doden gevallen. Het gaat om de zwaarste aanslag in het land sinds de start van jihadistisch geweld in 2015.

"Gewapende individuen hebben een dodelijke aanval uitgevoerd in Solhan, in de provincie Yagha. Er zijn zeker 138 mensen omgekomen. Onder de slachtoffers waren ruim 100 burgers, onder wie 7 kinderen.", aldus een bron bij de veiligheidsdiensten.  Er vielen ook veertien doden bij een aanval op een ander dorp in het noorden van Burkina Faso. 

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, heeft "verontwaardigd" gereageerd op de aanslag op burgers in Burkina Faso. Het was de dodelijkste aanslag sinds het begin van het jihadistische geweld in het noorden van het land in 2015.

"Guterres veroordeelt de vreselijke aanslag ten zeerste. Hij benadrukt ook dat het dringend nodig is dat de internationale gemeenschap meer steun biedt aan een van zijn leden in de strijd tegen extremistisch geweld en zijn onaanvaardbare menselijke tol", zei woordvoerder Stéphane Dujarric in een persbericht.

Meest gelezen