Dode en zwaargewonde bij arbeidsongeval op site van Coca Cola in Gent

Bij een arbeidsongeval op de site van Coca Cola Gent is een persoon om het leven gekomen. Dat bevestigen het arbeidsauditoraat Gent en communicatieverantwoordelijke van het bedrijf, Eva Lefevre. Een tweede werknemer raakte levensgevaarlijk gewond.

Over de exacte omstandigheden van het ongeval is voorlopig nog niet veel geweten. Het incident gebeurde deze ochtend op de site van Coca Cola aan de Zwijnaardsesteenweg in Gent. Twee werknemers waren aan de slag aan een machine. Die moest uitstaan, maar schoot volgens de eerste vaststellingen plots in gang.

De slachtoffers werden ter plaatse gereanimeerd, maar voor een van hen kwam alle hulp te laat. Het gaat om een productiemanager die al jarenlang in het weekend werkte. De tweede werknemer werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het arbeidsauditoraat onderzoekt de feiten en komt ter plaatse.

"Wij wachten de resultaten van het onderzoek af en zullen er onze volle medewerking aan verlenen", zegt communicatieverantwoordelijke Eva Lefevre. "Onze eerste gedachten gaan nu uit naar de familie en de directe collega's van de slachtoffers. Wij bieden oprecht ons medeleven en steun aan. Aan de collega's in Gent bieden we ook psychologische bijstand aan."

Meest gelezen