Zestien personen naar ziekenhuis na appartementsbrand in Antwerpen

In Antwerpen is brand uitgebroken in een appartementsgebouw aan de Jan De Voslei. Zestien inwoners werden overgebracht naar het ziekenhuis. Dat werd vernomen bij de brandweer en de politie.

De brand is vermoedelijk ontstaan in een oude afvalschacht. "Vermoedelijk is daar iets in beland, dat er niet thuis hoorde. De brand ging met behoorlijk wat rook gepaard, die zich via de schacht in het hele gebouw kon verspreiden", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. De meeste bewoners  konden zichzelf in veiligheid brengen. Een viertal moest via de ladderwagen geëvacueerd worden.

"Een dertigtal personen meldden zich bij de medische diensten, omdat ze rook hadden ingeademd. Zestien van hen, onder wie ook kinderen, werden naar het ziekenhuis gebracht, maar niemand was er erg aan toe", zegt Bruyns.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Bekijk hier beelden van de operatie:

Videospeler inladen...

Meest gelezen