Twee wielertoeristen sterven bij aanrijding op kruispunt in Eke bij Nazareth: bestuurster reed niet onder invloed

In Eke bij Nazareth, in Oost-Vlaanderen, zijn twee wielertoeristen uit Merelbeke om het leven gekomen bij een aanrijding door een automobilist. Een derde fietser kon de wagen ontwijken.

Het ongeval gebeurde deze ochtend rond 9 uur op het kruispunt van de Grenadierslaan (N452) met Sluis in Eke bij Nazareth, aan de voet van de Scheldebrug. Dat kruispunt ligt op een drukke fietsroute tussen Oudenaarde en Gent en fietsers en wielertoeristen moeten het oversteken om van het ene jaagpad naar het andere te geraken.

Een vrouw reed met haar wagen op de N452 en sloeg af richting Sluis, maar zag tijdens dat manoeuvre twee wielertoeristen van 59 en 68 uit Merelbeke niet en reed hen aan. Ze stierven ter plaatse. Een derde fietser kon het voertuig ontwijken.

"De persoon die voorop reed, is niet geraakt", zegt burgemeester Danny Claeys (CD&V) aan VRT NWS. "Zijn kameraden die achter hem reden, wel. Hij heeft hen zien aangereden worden. Ze waren op slag dood. De oorzaak is nog niet bekend. De bestuurder was in shock. Mogelijk was ze verblind door de zon, maar dat moet het onderzoek uitwijzen." 

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een verkeersdeskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken. De rijbaan is momenteel volledig afgesloten. "Het kruispunt staat niet echt als een gevaarlijke plek bekend", zegt Claeys nog. "De laatste jaren is daar geen enkel ongeval geregistreerd. Het wordt nu een rood punt waarvoor we extra aandacht moeten hebben." Volgens de eerste bevindingen reed de vrouw niet onder invloed, zegt het parket van Oost-Vlaanderen.

Verblinding is een mogelijke oorzaak. Bekijk hier beelden van de plaats van het ongeval. Volgens burgemeester Danny Claeys staat de plaats in ieder geval niet bekend als een risicopunt. (Lees voort onder de video)

Videospeler inladen...

Meest gelezen