Foto: Radio 2

Rookmelder wekt gezin met twee kinderen bij uitslaande woningbrand in Poederlee bij Lille

In een woning in Poederlee, bij Lille, heeft het vanochtend gebrand. Het vuur begon in de garage naast het huis, maar de rook verspreidde zich in het huis. Dankzij een rookmelder werd het gezin gewekt en kon het op tijd het huis verlaten. Niemand raakte gewond.

De brand brak rond 8 uur vanmorgen uit in de garage die tegen het huis is aangebouwd. De rook drong het huis binnen, waar op dat moment een echtpaar en twee kinderen lagen te slapen. Ze werden gewekt door een rookmelder en konden het huis op tijd verlaten. 

Toen de brandweer van Turnhout en Herentals ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit de garage naar buiten. De brandweer kon verhinderen dat ook het huis in de as werd gelegd.  Het woongedeelte heeft wel rookschade opgelopen maar is niet onbewoonbaar. Hoe de brand is ontstaan, wordt nog onderzocht.

Meest gelezen