Foto: TVM Belgium

Vrachtwagenchauffeur Jean-Pierre Mees (66) is "Gouden Ridder van de Weg": al 35 jaar op de weg zonder ongevallen

Jean-Pierre Mees uit Mechelen is door transportverzekeraar TVM Belgium verkozen tot "Gouden Ridder van de Weg 2021", een onderscheiding voor chauffeurs die al een aantal jaren zonder ongevallen rijden. Mees spant de kroon: hij rijdt al 35 jaar ongevalvrij. "Ik ben oprecht heel erg blij met deze titel die ik als een bekroning van mijn hele carrière beschouw", zegt Mees. Hij is al drie jaar met pensioen, maar mag van zijn werkgever Van Dievel Transport toch nog met de vrachtwagen blijven rijden. 

Met de verkiezing van "Gouden Ridder van de Weg" bekroont transportverzekeraar TVM Belgium vrachtwagenchauffeurs die al jaren zonder ongevallen de weg op gaan. In de finale van de wedstrijd nam Jean-Pierre Mees het op tegen drie andere vrachtwagenchauffeurs. Ze legden een behendigheidsproef af en moesten ook theoretische vragen beantwoorden. Mees kwam als winnaar uit de bus. "Ik had het niet verwacht", zegt hij. "We stonden daar met vier kleppers dus ik gunde het ook die andere vrachtwagenchauffeurs natuurlijk. Maar ik ben oprecht heel erg blij met deze titel die ik als een bekroning van mijn hele carrière beschouw. Het is niet alleen mooi voor mezelf, maar voor alle collega’s in de transportsector.”

Na al die jaren zit met de vrachtwagen rijden in je bloed, in je lijf, overal

Jean-Pierre Mees, Gouden Ridder van de Weg 2021

Mees rijdt al 35 jaar ongevalvrij met de vrachtwagen, waarvan de laatste 18 jaar voor Van Dievel Transport. Drie jaar geleden ging hij met pensioen, maar van zijn werkgever mocht hij blijven rijden. "De passie is te groot. Ik heb al heel Europa doorkruist, en na al die jaren zit het in je bloed, in je lijf, overal", lacht hij. Er is momenteel ook een groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs en dat vindt Jean-Pierre Mees jammer. "Vrachtwagenchauffeur is zo’n mooi beroep. De vrijheid die je hebt en de dagelijkse contacten met klanten en collega’s zijn zo bijzonder. Ik ben dan ook opgetogen dat ik van mijn werkgever zo lang mogelijk aan de slag kan blijven.” Als zijn gezondheid het toelaat, wil Mees nog vijf jaar met de vrachtwagen blijven rijden. 

Foto: TVM Belgium

Meest gelezen