Waar is de ingang van de kerk van Beringen: deken moet met tang hekken doorknippen om binnen te raken 

Parochianen van Beringen-centrum moeten tegenwoordig goed opletten om de ingang van de kerk te vinden. Door de werken in het centrum is de doorgang naar de Sint-Pietersbandenkerk niet altijd evident en de paden die voetgangers moeten gebruiken, wisselen afhankelijk van waar er precies gewerkt wordt. 

Vanaf deze week kunnen er in de kerken weer eucharistievieringen plaatsvinden voor een honderdtal gelovigen. Maar de parochianen in Beringen-centrum zullen eerst op zoek moeten naar de ingang van hun kerk. Door de werken in het centrum is die ingang namelijk moeilijk bereikbaar. En waar precies de doorgangen voor de voetgangers zijn, is ook niet altijd even duidelijk. 

Ik moest de hekken met een tang doorknippen om in de kerk te raken"

deken Marcel Meysen van Sint-Pietersbandenkerk in Beringen

Vorige week donderdag was de ingang naar de kerk in het centrum van Beringen zelfs helemaal versperd met hekken. Maar dat was zonder deken Marcel Meysen gerekend. Hij haalde er een flinke tang bij om de hekken door te knippen en de toegang naar de kerk weer vrij te maken. 

Gods wegen zijn altijd ondoorgrondelijk geweest maar het parochieteam van Beringen heeft nu toch maar overal wegwijzers opgehangen zodat de gelovigen de weg naar God de volgende weken toch iets gemakkelijker kunnen vinden.

Meest gelezen