5 nieuwe fietsstraten in Dilsen-Stokkem: "Schoolomgeving moet veiliger"

In de Dilserse deelgemeente Elen zijn er in één keer vijf fietsstraten bij gekomen. Dat past in een initiatief om meer schoolomgevingen veiliger te maken voor fietsers. In heel Dilsen-Stokkem gaat het om 12 plekken.

Schoolomgevingen moeten een stuk veiliger voor fietsers, en niet alleen in Dilsen-Stokkem: "Voor Limburg specifiek zijn er op dit moment al 25 gemeenten die meedoen, en dat gaat in het totaal over zo'n 124 schoolomgevingen die we al beveiligd hebben", zegt minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

Schoolroutes

Het gaat niet alleen om de directe schoolomgeving, ook de routes naar school zullen aangepakt worden: "De volgende fase is het verhaal van de schoolroutes. We willen dat de meestgebruikte trajecten van huis naar school door de school- en lokale besturen ook allemaal in kaart worden gebracht, en dat we dan die schoolroutes zowel op gemeente- als op gewestwegen gaan beveiligen", besluit Peeters. 

Meest gelezen